Gimnazisčių darbai kviečia stabdyti korupciją

,,Nepakantumo korupcijai skatinimas yra vienas iš valstybės prioritetų kovojant su korupcija. Kviesdami moksleivius kurti antikorupcinius šūkius ir skrajutes, siekėme prisidėti formuojant jų sąžiningas nuostatas ir supratimą apie korupcijos žalą“, – sakė Vidaus tyrimų skyrius vedėja Solveiga Paulauskienė 

Konkursui Tarnyba ir gimnazistai pradėjo ruoštis dar spalio mėnesį. Paaugliams suteikta kūrybos laisvė – skrajutės sukurtos pačių vaikų pasirinkta technika, o darbai pristatyti tiek elektroniniu, tiek įprastu paštu. Iš trylikos šalies gimnazijų pateikta 51 kūrybinis darbas. Sudaryta komisija, jos nariais tapo Tarnybos teisininkai, viešųjų ryšių specialistai bei du Vaikų tarybos nariai. 

Kiekvienas komisijos narys pristatė jam labiausiai patikusį kūrinį, atrinkus keturis konkursantų darbus iš jų išrinktas nugalėtojas. Geriausiu darbu komisija ryškia balsų persvara pripažino mūsų III gimnazijos klasės mokinės Rugilės Stankaitytės  darbą ,,Gali sustabdyti korupciją“. Žvelgiant į šį darbą suprantame, kad korupcija – lyg radiacija: nematoma, pavojinga ir prieš ją vienytis turi visi, o šūkis ,,Gali stabdyti korupciją“ ragina nebijoti, nedelsti. Nugalėtojai skirta ypatinga Tarnybos dovana. II gimnazijos klasės mokinėms Mantei Lengvenytei ir Gabrielei Gražulytei  įteiktos Šiaulių apskrities VTAS dovanos.

Sveikiname Rugilę, Mantę, Gabrielę  ir  dailės mokytojas Vitaliją Baranauskienę ir Vilmą Šimkuvienę!

M. Lengvenytės darbas

Image 1 of 4


Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Asta Šlikienė